HP’s nieuwe ultrawide monitor ondersteunt twee verschillende pc’s tegelijk

De HP S430c is een 43,4 inch ultrawide curved monitor die op het eerste zicht weinig unieke eigenschappen heeft. Het is pas wanneer je onder de motorkap kijkt, dat er een unieke synergie tussen twee pc’s mogelijk is.

De curved monitor heeft een schermresolutie van 3.840 bij 1.200 pixels bij een refresh rate van 60 Hz. Je kan in principe spreken van twee 16:10 24 inchschermen naast elkaar met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Het enige wat ontbreekt, is de schermrand van de twee schermen.

 

 

In de monitor zit een 1080p-camera die tevoorschijn komt wanneer je bijvoorbeeld wil videobellen. De IR-camera kan ook worden gebruikt voor Windows Hello-authenticatie. Achteraan is er ruimte voor 2x USB-C (DisplayPort Alt Mode), 4x USB-A, 1x HDMI, 1x DisplayPort en 1x audiojack. De USB-C-aansluitingen kunnen tezamen tot 85 watt aan stroom leveren om bijvoorbeeld een laptop op te laden.

HP DeviceBridge

De twee USB-C-aansluitingen kunnen tegelijk worden gebruikt door twee USB-C-systemen die Windows, Mac of Android draaien. Je kan op de HP S430c van elke bron het beeld tonen. Ideaal voor werknemers die met meer dan één systeem moeten werken en daardoor ook meerdere monitoren vereisen.

Het meest intrigerende is zonder twijfel HP DeviceBridge. Hiermee kan je handig bestanden tussen de twee systemen slepen van het ene beeld naar het ander. De processor van de monitor en meegeleverde software doet de rest. Ondersteuning voor iOS is er vandaag nog niet.

De monitor kan gekanteld (-5 tot 20 graden) worden, maar roteert niet en is niet in hoogte verstelbaar. Het scherm ondersteunt geen HDR.

Beschikbaarheid

HP lanceert op hetzelfde event ook de E344c curved ultrawide monitor. Het 34 inchscherm kan je draaien, kantelen en in hoogte verstellen voor een optimale ergonomische houding. De HP E344c heeft een 21:9 schermverhouding en ondersteunt USB-C (DisplayPort Alt Mode). De schermresolutie van 3.440 x 1.440 pixels zorgt voor genoeg werkruimte om te multitasken.

De HP S430c is vanaf december beschikbaar in België en kost 999 euro excl btw. De HP E344c is al vanaf oktober beschikbaar en kost 799 euro excl btw.

 

Gerelateerd: HP lanceert Elite Dragonfly die amper 1 kg weegt