HP lanceert Elite Dragonfly die amper 1 kg weegt

HP voegt een ultramobiel toestel toe aan zijn zakelijk Elitebook line-up. De Dragonfly weegt amper 1 kg en kan je configureren tot een Intel Core i7, een UHD-paneel, 512 GB opslag en 16 GB RAM. Ondanks het dunne profiel is er ruimte voor HDMI en USB-A.

Wat HP heeft gesmoord op de brainstormsessie rond de naam is ons een vraagteken, maar de Elite Dragonfly maakt verder wel indruk. De 13,3 inchlaptop behoort tot de zakelijke Elitebook-reeks en combineert een dun profiel met een laag gewicht: 1 kg. Het design lijkt sterk de huidige Elitebook 1040-reeks die vandaag beschikbaar is.

Een licht toestel betekent meestal een kleinere batterij, maar HP claimt dat 16,5 uur autonomie realistisch is. Wie meer wil, kan een iets zwaarder model in huis halen met een ruimere batterijduur van 24,5 uur. De HP Elite Dragonfly draagt het Project Athena-label van Intel. De sticker garandeert minstens twaalf uur aan ononderbroken video en negen uur aan realistisch werk zonder stopcontact.

 

 

HP heeft op gewicht kunnen besparen door een magnesium frame te gebruiken in plaats van het zwaardere aluminium. Verder zit er een lichter toetsenbord (inclusief een lichter frame) en een ruimer touchpad in de Elite Dragonfly.

Configuraties

Wie het maximale uit de batterij wil halen, kan een Full HD-paneel configureren met laag energieverbruik (400 nits piek helderheid). De Elite Dragonfly is ook configureerbaar met een privacyscherm (1000 nits) of een UHD-scherm (550 nits). Elk scherm heeft sowieso dunne bezels links en rechts (4,75 mm). Bovenaan is er een schermrand van 10,25 mm waarin een optionele Windows Hello-compatibele webcamera in kan worden verwerkt.

Ondanks het dunne profiel is er ruimte voor een volwaardige USB-A (USB 3.1 Gen 1) aansluiting en HDMI (v 1.4). Verder is er een hoofdtelefoonaansluiting en tweemaal USB-C (Thunderbolt 3-compatibel).

 

 

Binnenin is er ruimte voor 16 GB RAM (de enige beschikbare optie), 128 tot 512 GB opslag (SATA of PCIe NVMe), Wifi 6 (2×2), 4G LTE, 720p webcamera met privacy shutter en vijf Intel Core i-configuraties gaande van Core i3-8145U tot Core i7-8565U.

Tijdig pauzeren

Opvallend is de personal wellbeing software die vooraf is geïnstalleerd. Onze antennes schreeuwen onmiddellijk bloatware, maar er is meer aan de hand. Volgens HP gaat het om system-level geprogrammeerde software dat gepersonaliseerde voorstellen toont om tijdig een pauze te nemen en te bewegen. HP is opvallend vaag rond de functie, maar we verwachten snel een Elite Dragonfly bij ons op kantoor om de bijzondere functie te testen.

Europese prijzen hebben we nog niet, maar in de VS start het basismodel vanaf 1.549 dollar. Vanaf november zouden de toestellen beschikbaar moeten zijn. HP België laat de redactie van Techzine weten dat er nog geen Belgische prijzen bekend zijn.

 

Gerelateerd: HP Elitebook x360 1040 G5 review: vinkt HP alle vakjes af?