Google One bevat voortaan ook automatische Android back-ups

Google maakt het voortaan mogelijk om een volledige Android back-up in de cloud te maken. De functie is een onderdeel van betaaldienst Android One en zit standaard in je abonnement vanaf vandaag.

Grote bedrijven hebben dikwijls een Mobile Device Management (MDM) oplossing in huis om back-ups en content te synchroniseren van mobiele toestellen, maar voor kleine bedrijven of eenmanszaken is dat zelden haalbaar. Wanneer een bepaald toestel cruciaal is om af en toe te back-uppen, kan je voortaan gebruik maken van Google One.

De dienst bood voordien enkel cloudopslag, maar breidt nu het portfolio uit met een complete Android back-updienst. Enige voorwaarde is dat je genoeg online opslagruimte hebt gekocht om de back-ups te plaatsen.

Geen gratis versie

De Android back-up zit niet in de gratis versie van Android One die tot 15 GB aanbiedt. Pas vanaf de 100 GB-variant (of meer) kan je een Android back-up nemen. Denk daarbij aan app data, gesprekshistoriek, contacten, instellingen en sms-berichten. Google One houdt ook sowieso back-ups van al je foto’s, video’s en mms-berichten in originele kwaliteit.

Mocht een toestel stuk gaan of koop je een nieuwe Android smartphone? Via de Android One-app kan je back-ups herstellen zonder gegevensverlies.

De Google One opslagdienst is sinds begin dit jaar beschikbaar in België. Met een One-abonnement upgrade je met andere woorden je Google Drive-capaciteit. Abonnementen zijn er in veel verschillende smaken, met een instapprijs van 1,99 euro per maand voor 100 GB helemaal tot 199,99 euro per maand voor 30 TB.

Google biedt een uitgebreider MDM-platform aan binnen G Suite, voor wie daar gebruik van maakt. Van zodra je meerdere toestellen wil back-uppen, is dat sowieso een betere optie dan Google One. Klik hier om daarover meer te weten.

Gerelateerd: Google One-cloudopslag beschikbaar in België