Gelekte benchmark onthult Intel Ice Lake-processor in nieuw Surface-apparaat

Microsoft heeft op 2 oktober een hardware-event gepland. Daar krijgen we zo goed als zeker een nieuwe generatie Surface-apparaten te zien. Een gelekte benchmark licht alvast een klein tipje van de sluier van wat we mogen verwachten.

Het gespecialiseerd blog Windows Latest ontdekte een vermelding in Geekbench van een Windows-toestel met de mysterieuze naam ‘OEMJL OEMJL Product Name EV1.5A’. Dat heeft er alle schijn van dat het om een nieuw Surface-apparaat gaat, aangezien Microsoft in Geekbench een vergelijkbare naamgeving gebruikt voor de kleine Surface Go.

Het betreft volgens Windows Latest hoogstwaarschijnlijk een nieuwe generatie Surface Pro of Surface Laptop. Wat zeker is, is dat het toestel in de benchmark op de nieuwe tiende generatie Ice Lake-processors van Intel draait. Dat is de goede tiende generatie, voor alle duidelijkheid, gebakken op een 10 nm-procedé.

Meer bepaald gaat het om een Intel Core i5-1035G1. Dat is een quadcoreprocessor met acht threads en een maximale turbokloksnelheid van 3,6 GHz. Volgens het Geekbench-rapport ligt de basiskloksnelheid van de chip op 1,19 GHz.

Verdere details over het toestel in kwestie geeft de benchmark niet prijs. De informatie valt voorlopig dan ook met een korrel zout te nemen. Andere geruchten spreken over het verdwijnen van de Surface Connect-poort op de nieuwe Surface Pro, ten voordele van USB-C, en een potentiële LTE-variant die draait op een Snapdragon 8cx van Qualcomm.

Op 2 oktober weten we meer, wanneer Microsoft in New York zijn nieuwe generatie hardware presenteert.

Gerelateerd: Eén jaar met de Microsoft Surface Book 2: een verhaal met twee kanten