LaCie lanceert nieuwe rugged SSD’s met Thunderbolt 3 en USB-C

LaCie lanceert drie nieuwe oplossingen voor creative professionals onderweg die degelijke prestaties willen in een stevige behuizing. De Rugged SSD Pro maakt gebruik van Thunderbolt 3. De Rugged SSD en Rugged Boss SSD doen het met USB-C.

De Rugged SSD Pro is de snelste van de hoop en maakt intern gebruik van een Seagate FireCuda NVMe SSD. Topsnelheden tot 2.800 MB/s maken het mogelijk om rechtstreeks op de externe SSD te renderen. De schijf meet 98 x 65 x 17 mm, wat betekent dat je hem gemakkelijk in je broekzak kan steken. Hij weegt net 100 gram.

De Rugged SSD Pro maakt gebruik van Thunderbolt 3 (via een USB-C-stekker) om de geadverteerde topsnelheden te bereiken. Elke Apple MacBook met USB-C heeft die standaard aan boord, maar niet elke Windows-pc. Doe vooraf je huiswerk voordat je Thunderbolt 3-opslag in huis haalt, want zonder ondersteuning boet je flink in aan prestaties (en val je terug op USB-C USB 3.1). De Pro-versie is duidelijk herkenbaar omwille van zijn zwarte rubberen behuizing en is IP67-gecertificeerd.

USB-C

Wie genoegen neemt met minder prestaties of geen Thunderbolt 3 op zijn toestel heeft, kan terecht bij de LaCie Rugged SSD. De afmetingen en het gewicht zijn hetzelfde, maar de maximale doorvoersnelheid bedraagt hier maar 950 MB/s over USB-C (USB 3.2). Je kan deze schijf prima op in een Thunderbolt 3-aansluiting steken, maar je blijft beperkt tot de maximumsnelheid van USB-C USB 3.2.

 

Tot slot lanceert LaCie de Rugged Boss (Backup On-Set Solution) SSD met een interne batterij en een eenvoudig display om mobiel te werken en media te beheren zonder nood aan een computer. Hij maakt verbinding over USB-C, maar er zit ook een Lightning- en microUSB-kabel in de doos om rechtstreeks connectie te maken met iOS- en Android-toestellen via de LaCie Boss app. De maximale doorvoersnelheid bedraagt 430 MB/s.

De LaCie Rugged SSD Pro is verkrijgbaar in 1 TB (479,99 euro) en 2 TB (829,99 euro). De Rugged SSD is verkrijgbaar in 500 GB (209,99 euro), 1 TB (359,99 euro) en 2 TB (589,99 euro). De Rugged Boss SSD komt maar in één optie, 1 TB, en kost 449 dollar. LaCie laat aan de redactie weten dat de Rugged Boss SSD uiteindelijk wel naar België komt, maar een specifieke datum en prijs is er nog niet.

Gerelateerd: Uit de doden herrezen: hoe data een kapotte harde schijf overleeft