Apple lanceert nieuwe instap iPad met groter 10,2 inchscherm

Samen met de nieuwe iPhone-toestellen kondigt Apple een nieuwe instapversie van de iPad aan. De zevende generatie heeft een groter scherm, ondersteunt Apple Pencil en krijgt voortaan een smartconnector mee.

Volgens Apple is voor 60 procent van de mensen de 9,7 inch iPad hun allereerste iPad. Om die eerste ervaring zo goed mogelijk te maken, krijgt het scherm van de instapversie een upgrade naar 10,2 inch retina.

In tegenstelling tot de huidige iPad Pro-reeks, krijgt de nieuwe iPad niet het strakke design met dunne schermranden. Het huidige design blijft behouden, maar wordt dus iets groter. Voor het eerst is er aan de zijkant ruimte voor een smart connector van Apple om randapparatuur zoals een toetsenbord aan te koppelen. Zo is er geen bluetooth-verbinding meer nodig voor accessoires en krijgen ze rechtstreeks stroom van de iPad.

Geen USB-C

Binnenin krijgt de nieuwe iPad een A10 Fusion-chip aan boord. De 64-bit ARM-chip debuteerde oorspronkelijk in de iPhone 7 en 7 Plus, dus nieuw is die absoluut niet. Voor de instapversie moet het echter wel snel genoeg zijn voor een degelijke ervaring.

Achteraan is er ruimte voor een 8 megapixelcamera en er is de keuze tussen een wifi-versie of 4G. De iPad is compatibel met de Apple Pencil, maar enkel de eerste generatie stylus. Wie de nieuwste versie wil gebruiken, moet naar de iPad Pro-reeks kijken.

De iPad maakt nog altijd gebruik van de Lightning-connector, in tegenstelling tot USB-C bij de iPad Pro-reeks. Die Lightning-connector is ook nodig om de Pencil op te laden tussendoor.

De zevende generatie iPad is vanaf 30 september beschikbaar en start aan 389 auro voor de 32 GB-versie. Wie voor de 128 GB-versie kiest, moet 489 euro neertellen. 4G-connectiviteit brengt een meerprijs van 140 euro. Bestellen kan vandaag al, levering is voorzien voor 10 oktober.

 

Gerelateerd: Apple geeft high-end iPhone 11 een Pro-label en derde camera