Microsoft adviseert Wunderlist-gebruikers overstap naar vernieuwde To Do-app

Microsoft geeft zijn taakbeheer-app To-Do een flink redesign, inclusief naamsverandering naar To Do. Met de aanpassingen hoopt Microsoft gebruikers die nog steeds vasthouden aan Wunderlist te overtuigen om over te stappen.

Door het redesign doet de interface van To Do veel meer denken aan die van Wunderlist. De grote headerafbeeldingen bovenaan de takenlijstjes verdwijnen en worden vervangen door aanpasbare achtergronden en kleurthema’s per lijst. De gekende Wunderlist-achtergrond met de Fernsehturm (televisietoren) van Berlijn maakt zelfs opnieuw zijn opwachting.

Microsoft To Do biedt ook een donkere modus die momenteel reeds beschikbaar is voor Android, Windows en Mac. iOS-ondersteuning volgt later deze maand, bij de lancering van iOS 13.

Samen met het redesign, belicht Microsoft nog eens de vele aanpassingen die het in het afgelopen jaar aan zijn taakbeheer-app heeft uitgevoerd om Wunderlist-gebruikers over de streep te trekken. Zo bevat To Do een slim daglijstje dat suggesties geeft voor taken die je elke dag kan proberen af te ronden, en kan onderscheid worden gemaakt tussen takenlijstjes voor werk en privé. De app is ook geïntegreerd in het bredere Office 365-portfolio.

Wunderlist

Microsoft kocht Wunderlist in 2015 van ontwikkelaar Christian Reber, maar besloot al snel om in parallel zijn eigen To Do-app te ontwikkelen. Die zou zich wel baseren op Wunderlist en de functionaliteit grotendeels overnemen.

Tot op vandaag blijven veel gebruikers evenwel trouw aan Wunderlist. Ook Reber zelf ziet zijn applicatie liever niet verdwijnen en stelde enkele dagen geleden nog voor om de applicatie opnieuw van Microsoft over te kopen, zodat ze naast To Do kan blijven bestaan.

Microsoft heeft geen gehoor gegeven aan dat verzoek, maar kondigde voorlopig ook nog geen deadline aan voor het einde van Wunderlist. Het bedrijf zegt wel dat deze vernieuwde versie zijn visie realiseert om het beste van twee werelden te combineren.

Gerelateerd: Wunderlist-oprichter wil taakbeheer-app terugkopen van Microsoft