1 min

Tags in dit artikel

, ,

Eergisteren kondigde Apple een nieuwe iPod aan, samen met de mededeling dat de iPhone maar liefst 200 dollar in prijs zou gaan dalen. Apple klanten die het apparaat bij of net na de release kochten reageerden furieus. Zij vinden het niet eerlijk dat ze gestraft worden omdat ze als eersten het apparaat kochten.

Steve Jobs, Apple’s CEO, heeft deze kritieken naar eigen zeggen zeer ernstig genomen en heeft daarom besloten om alle mensen die de iPhone gekocht hebben voor de oorspronkelijke prijs van 599 dollar, tegemoet te komen met een waardebon van 100 dollar. De bon is te gebruiken in een Apple retailwinkel of Apple’s online winkel.

"Ik ben ervan overtuigd dat we de juiste beslissing hebben genomen om de prijs van de iPhone te verlagen, maar we mogen onze eerste klanten niet in de kou laten staan omdat we nieuwe klanten willen aantrekken", zo schreef Jobs in de brief. "We willen het juiste doen voor onze dierbare klanten, en hebben daarom deze regeling uitgewerkt. We excuseren ons ook omdat we sommigen onder jullie diep hebben teleurgesteld, maar we doen ons best om aan jullie hoge eisen te voldoen", besloot Jobs zijn brief.

Apple is de precieze details van deze nooit geziene regeling nog aan het uitwerken, maar volgende week zou meer informatie bekend worden gemaakt op Apple’s site.