Apple kondigt iPhone 11 aan op 10 september

Apple zal naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe iPhone aankondigen op 10 september tijdens het jaarlijks evenement in het Steve Jobs Theater op de nieuwe Cupertino-campus van het bedrijf. 

De Amerikaanse pers werd getrakteerd op kleurrijke uitnodigingen voor Apple’s jaarlijkse event. Tijdens dat event wordt de iPhone 11 officieel voorgesteld Naar verluidt is de iPhone 11 straks leverbaar in een drietal smaken: de standaard 11 (een vervanger van de budget XR) en twee 11 Pro-modellen, vervangers van respectievelijk de XS en XS Max. De vervangende modellen zouden een soort van nieuwe zet van Apple kunnen zijn, dat al enige tijd kampt met een dalende verkoop van smartphones. Concurrenten in de smartphone-industrie ervaren eenzelfde daling van verkoopcijfers.

Momenteel is er nog niks bekend over een prijs, maar de iPhone 11 aanbieden voor een lagere prijs zou consumenten weer kunnen warm maken voor een iPhone. Het verhogen van de prijzen van de high-end-modellen naar prijzen boven de 900 euro heeft veel kopers weggejaagd. Bovendien zouden lagere prijzen Apple kunnen helpen meer voet aan de grond te krijgen in steeds belangrijkere markten, zoals China en India. Deze landen zijn momenteel respectievelijk de nummer één en twee in de wereldwijde verkoop van smartphones.

Draadloos stroom delen

Nog voor de lancering zijn er zoals altijd geruchten over nieuwe functies. Zo zou de iPhone 11 beschikken over een triple-camera array met een ultra-wide lens, is er sprake van een nieuwe A13-chip en kan het nieuwe model draadloos stroom delen, zoals nu al mogelijk bij de Samsung Galaxy-serie. Dat zou mooi aansluiten bij de nieuwste AirPods. 

Lees ook: Nieuwe iOS-jailbreak beschikbaar nadat Apple gepatcht lek opnieuw blootlegt