1 min

Tags in dit artikel

Afgelopen vrijdag heeft de BBC een nieuwe feature toegevoegd aan haar website. Het online bekijken van programma’s. Een soort Uitzendinggemist.nl dus.

De speler is afgelopen vrijdag gelanceerd, en sommige noemen deze feature even belangrijk als de overgang van zwart-wit naar kleur. Er kleven echter een paar nadelen aan, alleen Windows gebruikers kunnen het gebruiken. Buiten dat werkt het ook niet als men een andere versie gebruikt van Windows dan Windows XP.

Omdat de groep mensen die Windows Vista gebruikt al veel groter wordt, om niet te spreken over de groep Linux en Mac OS gebruikers, zijn er al diverse petitites gestart tegen de speler. BBC heeft laten weten dat er binnenkort een versie voor de MAC aankomt.

In België is iets soortgelijks gebeurd, de VRT bracht een speciale speler voor haar radio uit, de speler crashte echter in het begin in Firefox. De speler werd dus alleen werkend geacht in Internet Explorer. Deze fout werd echter wel hersteld.

De speler van de BBC bevat op dit moment 2/3de van alle programmatie, wat gelijk staat aan zo’n 400 uur film. Sommige mensen zijn erg ontzet, en beschuldigen de BBC ervan een pact met Microsoft gesloten te hebben.