Microsoft HoloLens 2 lijkt klaar voor verkoop vanaf september

Het ziet er naar uit dat de HoloLens 2 vanaf september algemeen beschikbaar wordt. Dat liet een topman van Microsoft zich deze week ontvallen, maar werd nog niet officieel door het bedrijf bevestigd.

De lanceringsdatum werd onthuld door Harry Shum, Executive VP voor AI en Research bij Microsoft, tijdens een toespraak op de World Artificial Intelligence Conference. ZDNet wilde het nieuws bij Microsoft verifiëren en kreeg evenwel alleen maar een standaardantwoord terug:

 

“Zoals we in februari hebben aangekondigd, begint Microsoft later dit jaar met het verschepen van HoloLens 2. We zijn begonnen met het verzamelen van geïnteresseerden voor pre-orders en hebben, als onderdeel van onze standaardpraktijk voor het verzamelen van feedback, bijna-definitieve prototypes gedeeld met sommige klanten, maar hebben geen datum aangekondigd voor algemene beschikbaarheid.”

 

Toch lijkt de lancering in september aannemelijk. Een recente registratie bij de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) leert dat de hardware bijna klaar is om te worden uitgeleverd. Voorlopig heeft Microsoft enkel pre-orderaanvragen aangenomen van klanten in Australië, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Zakelijk gebruik

Microsoft kondigde de HoloLens 2 in februari van dit jaar aan tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Wij waren ter plaatse en konden toen alvast een eerste indruk opdoen van de nieuwe AR-headset. De bril zit comfortabeler, is intuïtiever in gebruik en biedt een breder gezichtsveld dan zijn voorganger.

Het zijn evenwel vooral de toepassingen die het product moeten dragen. Microsoft richt zich duidelijk op zakelijk gebruik en heeft een ecosysteem van partnertoepassingen gecreëerd dat klaar is om dat te ondersteunen.

Voor een los exemplaar van de HoloLens 2 betaal je 3.500 dollar. Microsoft biedt daarnaast ook een abonnementsformule met Dynamics 365 Remote Assist voor 125 dollar per gebruiker per maand.

Gerelateerd: Eerste indruk: Microsofts HoloLens 2 is klaar voor het echte werk