1 min

Tags in dit artikel

Steeds meer computers op internet worden geïdentificeerd als een Vista-computer en minder computers worden geïdentificeerd als een Mac.

De hoeveelheid aan online activiteit die gebruikers van Windows Vista genereren staat op het punt om Mac OS X’s aandeel over te nemen. Vorige maand bleek het nieuwste besturingssysteem van Windows 4,52% van alle internetactiviteit voor zich te nemen. Mac OS X gebruikers genereerde 6%, het laagste niveau zelfs dat Mac OS X dit jaar heeft behaald. Deze cijfers staan in contrast met rapporten van IDC en Gartner, welke claimen dat Apple haar grootste aandeel in de computermarkt van de afgelopen tien jaar heeft behaald.

Windows XP en in mindere mate Windows 2000 hebben hun aandeel iets zien dalen, ten koste van Vista. Microsoft zal de cijfers warm ontvangen nadat Vista de laatste tijd slecht in het nieuws is geweest, met name door de aantuigingen van Acer CEO, Gianfrano Lanci.

Er is meer goed nieuws voor Microsoft. Net Applications heeft cijfers vrijgegeven waaruit blijkt dat de populaire browser Firefox reeds vier maanden een aandeel van 15% heeft. Hierdoor is het aandeel van Microsoft’s Internet Explorer gestopt met dalen en is gestabiliseerd rond de 79%. Het stoppen van de daling volgt waarschijnlijk op de release van Internet Explorer 7.