Microsoft plant nieuw Surface-event op twee oktober

Microsoft heeft net uitnodigingen uitgestuurd voor zijn grote Surface-event elk najaar. Op twee oktober, exact een jaar na het vorige Surface-event, worden alle nieuwigheden op tijd gelanceerd voor de populaire eindejaarsperiode.

Vorig jaar lanceerde Microsoft de Surface Pro 6 en Surface Laptop 2. Daarnaast zagen ook de Surface Studio 2 en Surface Headphone-lijn het levenslicht, maar beide zijn niet beschikbaar in België. Mogelijk komt daar verandering in met meer nieuws op het Surface-event.

Een van de Surface-toestellen dat dringend een refresh kan gebruiken, is de Surface Go-tablet. Ook de Surface Book 2 verdient een nieuwe opvolger, bij voorkeur met Thunderbolt 3-compatibiliteit.

Microsoft heeft dikwijls de neiging om nieuwe productlijnen te lanceren op hun jaarlijkse event. Mogelijk ziet daarom het langverwachte toestel met twee schermen het levenslicht.

De uitnodiging zelf bevat een Windows 10-logo waar stukken uit ontbreken. Vermoedelijk duidt Microsoft hier op diverse form factors van Windows 10-toestellen.

Voor de rest is het allemaal nog koffiedik kijken. We hopen althans dat Microsoft dit jaar eindelijk de USB-C-connector omarmt zoals de rest van de fabrikanten. Enkel de Surface Go en Surface Book 2 hebben de connector voorlopig aan boord in USB 3.1-configuratie en geen Thunderbolt 3.

Gerelateerd: Eén jaar met de Microsoft Surface Book 2: een verhaal met twee kanten