Microsoft begint Windows 10 versie 1909 te testen in Release Preview

Microsoft heeft de testbuild van Windows 10 versie 1909, de aankomende najaarsupdate, naar de eerste Insiders in de Release Preview uitgerold. De bedoeling is om verder de nieuwe gefaseerde uitrolaanpak voor updates te testen.

Ongeveer 10 procent van de Insiders in de Release Preview zal de build ontvangen. Microsoft laat weten dat het daarbij nog niet gaat om de finale build, die het dichter bij lancering via de Release Preview beschikbaar zal maken.

Microsoft heeft voor de gebruikers in kwestie de zogenaamde ‘seeker’-ervaring geactiveerd, wat betekent dat ze de update kunnen terugvinden via Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update. Nadat de update is geïnstalleerd, zitten deze gebruikers op build 18363.32.

De build verschilt voorlopig nog van die in de Slow Ring, omdat nog niet alle functies werden overgezet. Insiders in de Slow Ring kunnen op dit moment niet zomaar naar de Release Preview overstappen en updates blijven ontvangen. “Insiders die overwegen om tussen ringen te wisselen, blijven voorlopig beter zitten. We zullen communiceren naar Insiders wanneer het oké is om de overstap te maken”, laat Microsoft weten.

Onder de motorkap

Windows 10 versie 1909 is niet zo’n grote update wat functionaliteit betreft, maar betekent voor Microsoft wel een grote verandering onder de motorkap.

Het bedrijf test voor het eerst een gecontroleerde uitrol waarbij nieuwe functionaliteit standaard is uitgeschakeld en zal de feature-update op dezelfde manier als een cumulatieve update afleveren. Dat wil zeggen via dezelfde servicing-technologie als maandelijkse updates.

Microsoft zal Windows 10 versie 1909 naar verwachting eind september of begin oktober algemeen beschikbaar maken.