Chromebooks in bedrijven en scholen krijgen toegang tot Linux-apps

Bedrijven en scholen kunnen voortaan de Linux-container activeren op beheerde Chromebooks in hun organisatie. Daarmee krijgen gebruikers toegang tot een breed scala aan Linux-applicaties.

Google deed deze week verschillende aankondigingen voor Chrome OS in bedrijfs- en schoolomgevingen. Zo werd de Google Admin-console sneller gemaakt en werd samen met Dell een reeks nieuwe ‘business-ready’ Chromebooks onthuld.

IT-beheerders kunnen voortaan ook de Linux-container activeren op beheerde Chromebooks in hun organisatie, meldt Android Police. Google startte vorig jaar met de ondersteuning van Linux-apps op Chrome OS en breidde de functionaliteit sindsdien uit naar verschillende modellen van Chromebooks.

“Nu kunnen organisaties beheerde Linux-omgevingen op Chromebooks inschakelen, in bèta, met hulpmiddelen om te bepalen wie toegang heeft, VPN-ondersteuning voor interne bestanden en containers voor maximale bescherming”, aldus Google.

De toevoeging van Linux-applicaties breidt de mogelijkheden van het browsergebaseerde Chrome OS aanzienlijk uit, waardoor het platform nog aantrekkelijker wordt voor bedrijven en scholen. Denk bijvoorbeeld aan software voor fotobewerking (GIMP) of code-editors voor software-ontwikkeling (Atom, Visual Studio Code).