HP ververst thin client-line-up met extra veilige en extra krachtige exemplaren

HP breidt zijn thin client-portfolio uit met twee nieuwe toestellen. Eén is gericht op prestaties, het andere heeft veiligheid als belangrijkste verkoopargument.

De HP-familie van thin clients wordt groter met de introductie van de HP t740 en de t640. De t740 is ontwikkeld voor stevige prestaties. In het geval van een thin client, waar het rekenwerk per definitie niet op het toestel zelf gebeurt, wil dat zeggen dat het ding heel wat grafische kwaliteiten aan boord heeft. Denk daarbij aan ingebouwde ondersteuning voor tot vier 4K-schermen via de AMD Ryzen V1756B-processor.

Een PCIe-slot is beschikbaar zodat je eventueel een grafische kaart kan toevoegen, om zo tot maximaal zes 4K-schermen tegelijkertijd aan te sturen. Lokale opslag is configureerbaar tot 512 GB, het maximale geheugen bedraagt 32 GB. De thin client is ontwikkeld voor ook iets uitdagendere omgevingen en blijft naar behoren functioneren in temperaturen tot maximaal 55 graden.

Kleine broer

De HP t640 is iets minder krachtig en kan maximaal met drie 4K-schermen overweg. Processor van dienst is de AMD Ryzen R1506G. Het toestel is EN/IEC 60601-1-2-gecertifieerd voor gebruik in de gezondheidssector. Beide toestellen zijn uitgerust met extra beveiligingsfuncties zoals AMD MemoryGuard, dat geheugenencryptie in realtime biedt.

Tot slot kondigt HP nog een update van zijn Device Manager aan. Versie 5.0 is opnieuw gratis voor alle HP thin client-gebruikers. De software laat management van op afstand van duizenden toestellen toe. In de nieuwe versie wordt management en monitoring verder gecentraliseerd. Je kan taken verder automatiseren via templates. Bovendien zorgt de tool voor een beter overzicht op wat er gebruikt wordt, zodat je een zicht krijgt op je kosten en het nut ervan.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe software is vandaag beschikbaar. Voor de hardware is het wachten tot september. Op 16 september wordt de t740 verwacht voor een kostprijs van 651 dollar, vanaf 26 september is de t640 beschikbaar voor 514 dollar.

Gerelateerd: HP kondigt nieuwe Elite-toestellen en modulaire monitor aan