Dell OptiPlex 7070 Ultra minipc past in een monitorvoet

De Dell OptiPlex 7070 Ultra is een compacte minipc die in een monitorvoet kan worden geïntegreerd. Het modulaire concept zorgt ervoor dat deze All-in-One niet onmiddellijk de vuilbak in moet wanneer een component het begeeft.

Dell volgt HP met zijn Mini-in-One 24 Display door de computer in een monitor te verwerken. Het enige verschil tussen beide is dat de Dell OptiPlex 7070 Ultra in de monitorvoet zit, wat het flexibeler maakt dan de oplossing van HP. De voet is VESA-compatibel, zodat het op elke VESA-compatibele monitor past.

 

 

De lange, slanke minipc past verticaal in de monitorvoet en wordt afgesloten door een afdekplaat. De bedoeling is dat in de toekomst nieuwe minipc’s in hetzelfde chassis passen. De module maakt verbinding over USB-C met de monitor en heeft maar één voedingskabel nodig voor de monitor en minipc.

Specificaties

Het dunne design ondersteunt alle Intel achtste generatie Intel Core-chips binnen de U-reeks. De basisconfiguratie heeft een Core i3-8145U aan boord terwijl de topspecificatie een Core i7-8445U heeft. De instapversie heeft 4 GB RAM en loopt op tot 64 GB (2x 32 GB). Ondanks de kleine behuizing kan je een 500 GB of 1 TB harde schijf configureren (2,5 inch SATA) of een M.2 SSD vanaf 128 GB tot 1 TB.

Qua connectiviteit voorziet Dell vier USB 3.0-aansluitingen en tweemaal USB-C met ondersteuning voor DisplayPort Alt Mode zodat ze direct met een monitor kunnen worden verbonden. Een van de twee aansluitingen ondersteunt Power Delivery om een monitor van stroom te voorzien.

De OptiPlex 7070 Ultra start vanaf 749 dollar (europrijzen zijn nog niet bekend) en is vanaf 24 september beschikbaar in België. Europrijzen worden pas eind augustus meegedeeld.

Gerelateerd: HP kondigt nieuwe Elite-toestellen en modulaire monitor aan