Huawei stelt plooibare telefoon opnieuw uit

Huawei heeft de lancering van de Mate X opnieuw uitgesteld. Net als Samsung slaagt de Chinese fabrikant er maar niet in om zijn gehypete smartphone met plooibaar scherm op de markt te brengen.

De lancering van de Mate X wordt opnieuw uitgesteld. Huawei wilde de plooibare smartphone oorspronkelijk in het midden van dit jaar uitbrengen. Toen de Amerikaanse president Trump zijn peilen op Huawei richtte, besloot het bedrijf om de lancering uit te stellen tot september. Intussen ziet het er naar uit dat de smartphone niet voor november in de rekken zal verschijnen. Dat ontdekte TechRadar. De Chinezen claimen wel dat de Mate X in ieder geval nog dit jaar zal verschijnen.

Waarom de telefoon opnieuw wordt uitgesteld, is onduidelijk. De laatste maanden zou Huawei het toestel wel naarstig verfijnd hebben. Vermoedelijk speelt het Samsung-fiasco ook een rol. De Koreaanse Galaxy Fold werd enkele dagen voor de lancering op het nippertje uitgesteld omwille van problemen met het ontwerp van het scharnier.

Prijzig

Wanneer het toestel eindelijk verschijnt, is het niet meteen bedoeld voor het grote publiek. De Mate X zou een adviesprijs van rond de 2.600 dollar met zich meekrijgen. Voor dat geld koop je een stuk splinternieuwe technologie waarvan nog onduidelijk is hoe goed die in het wild zal presteren. Zowel Samsung als Huawei zijn er echter op gebrand om een reeks van plooibare toestellen te lanceren en daar op verder te bouwen. Zo zou Huawei al aan het werk zijn aan een opvolger van de Mate X.

Gerelateerd: Sterker en beter: Galaxy Fold van Samsung klaar voor comeback