macOS Catalina en betere directX-ondersteuning in Parallels Desktop 15

De nieuwe versie van Parallels Desktop voor Mac is gelanceerd. De software maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze Windows, Linux of zelfs macOS parallel op je Mac te gebruiken. Versie 15 is onder meer voorzien van DirectX 11 ondersteuning en heeft de mogelijkheid om macOS Catalina-innovaties te gebruiken.

Bovendien wordt de nieuwe versie geleverd met extra Mac-integratiepunten, nieuwe gevirtualiseerde hardware en prestatieverbeteringen, aldus ZDnet.

DirectX 11-ondersteuning

De meest opvallende nieuwe functie is toch wel DirectX 11-ondersteuning. Nu gaven de eerdere versies 13 en 14 van Parallels Desktop ook al ondersteuning aan DirextX 9 en 10, maar die werden altijd ondersteund via OpenGL. DirextX 11 werkt nu op  macOS langs de Metal API. Iets dat zich vertaalt in hogere prestaties en betere efficiëntie.

Daarnaast maakt DirectX 11-ondersteuning het ook mogelijk om een ​​breed scala aan software te gebruiken. Denk dan onder meer aan CAD en CAM-applicaties,  zoals Autodesk Revit 2020 en Autodesk 3ds Max 2020. Bovendien levert het ook ondersteuning voor games, waaronder Madden 19, Age of Empires: Definitive Edition, Crysis 3 en Railway Empire.

Sneller en efficiënter

Parallels Desktop 15 start Microsoft Office 80 procent sneller op dan voorgaande versies. Ook zorgt de nieuwste versie ervoor dat macOS en Windows nog beter integreren door onder meer de mogelijkheid om Windows-wachtwoorden op te slaan in de macOS-sleutelhanger, drag and drop-support voor bestanden uit Safari, preview thumbnails en het e-mailen van een bestand in Mail. Bovendien voert de nieuwste versie van Parallels Desktop het 3D-graphics 15 procent sneller uit en reageert de interface veel sneller.

macOS Catalina

Voor diegenen die dit najaar niet kunnen wachten om macOS Catalina alvast uit te proberen, biedt de nieuwe versie van Parallels Desktop een uitkomst. Het is namelijk mogelijk de nieuwe release binnen een virtuele machine te downloaden en testen als gast-besturingssysteem. Hierdoor wordt de Mac behoedt voor mogelijke schade. Daarbij biedt Parallels Desktop 15 ondersteuning voor nieuwe functies, zoals Sidecar, waarmee een iPad als tweede scherm kan worden gebruikt. Deze functie wordt geleverd met volledige ondersteuning voor Apple Pencil en Sign in with Apple. 

32-bits applicaties

Hoewel 32-bits applicaties niet langer worden uitgevoerd onder macOS Catalina, biedt Parallels Desktop 15 een uitkomst. De nieuwe versie stelt Mac gebruikers in staat een eerdere versie van MacOS te downloaden om die vervolgens als gast-besturingssysteem uit te voeren. Hierdoor krijgen gebruikers alsnog toegang tot hun favoriete 32-bit apps.

Zakelijke gebruikers krijgen daarbij bij Parallels Desktop 15 voor Mac Pro Edition en Parallels Desktop 15 voor Mac Business Edition compleet geleverd met het Virtual Platform Trusted Module (vTPM). Een moduul dat BitLocker ondersteunt, evenals functies die specifiek zijn gericht op IT-beheerders.

Gerelateerd: Parallels RAS eerste indruk: waardig alternatief voor de grote virtualisatiespelers