2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Eén van de grote factoren achter het succes van de Xbox en de Xbox 360 is Xbox Live. Op de Xbox 360 zijn daar de arcadegames bijgekomen, waardoor de populariteit van de service sinds de komst van de 360 alleen maar gegroeid is. Desondanks vindt Microsoft het tijd om een flinke impuls aan de arcadegames te geven, met een wedstrijd, een grotere memory unit en een grotere bestandsgrootte voor arcadegames.

Microsoft maakt haar promotieplannen voor de Xbox Live Arcade Games vandaag bekend op de game makers’ convention in San Francisco. Als eerste lanceert het bedrijf een wedstrijd genaamd ‘Dream-Build-Play’, waarin Microsoft iedereen uitdaagt om een game te ontwikkelen voor Xbox Live. De prijs is 10.000 dollar en een plaatsje onder de Xbox Live Arcade games. De games kunnen ontwikkeld worden met behulp van de ontwikkeltools XNA, die Microsoft eind vorig jaar introduceerde. Bij de introductie destijds werd deze wedstrijd overigens al aangekondigd.

"Deze competitie belicht de kracht van XNA en de populariteit van de Xbox Live Arcade service met haar miljoenen gebruikers", aldus Aaron Greenberg, Microsofts productmanager voor de Xbox 360 en Xbox Live. Naar verwachting zal de winnaar in augustus van dit jaar bekendgemaakt worden.

Behalve de wedstrijd krijgen ontwikkelaars ook de mogelijkheid om vanaf nu meer uitgebreide arcadegames te ontwikkelen. Tot voorkort had Microsoft een limiet van 50MB aan de grootte van een arcadegame gesteld, maar die limiet is verhoogd naar 150MB. Daardoor kunnen de arcadegames op het gebied van geluid, graphics en AI weer wat beter gemaakt worden.

Als laatste komt er ook een nieuwe memory-unit op de markt voor de Xbox 360. Deze nieuwe memory-unit heeft een opslagcapaciteit van 512MB, het huidige model heeft een capaciteit van 64MB. De nieuwe memory-unit is vanaf 3 april wereldwijd verkrijgbaar tegen een prijs van 49,99 dollar, wat vermoedelijk een Europese prijs van 49,99 euro betekent. Het 64MB model wordt een tientje goedkoper en kost vanaf die datum 29,99 dollar.