Brother lanceert nieuwe professionele labelprinters

Brother breidt zijn TD-4D-gamma van professionele labelprinters uit met vier nieuwe high-end-exemplaren bedoeld voor onder andere de logistiek en de gezondheidszorg.

De labelprinterfamilie van Brother groeit met de TD-4410D, TD-4420DN, TD-4520DN en TD-4550DNWB. De toestellen passen in het TD-4D-gamma van de fabrikant en maken gebruik van thermische transfertechnologie. Dat staat garant voor robuuste labels die lange tijd in relatief uitdagende omstandigheden leesbaar blijven. Zo zijn de toestellen geschikt voor onder andere de gezondheidszorg, distributie, retail en warehousing.

De printers moeten het labelingsproces vereenvoudigen. Zo is er automatische configuratie van de printer op basis van het formaat van de labels, en zijn de desktopprintertjes eenvoudig in onderhoud dankzij modulair verwisselbare onderdelen. De printkop wordt automatisch gecontroleerd zodat de kwaliteit consistent blijft. Op die manier willen de toestellen van Brother leesbare barcodes garanderen.

Specificaties

De TD-4410D en de TD-4420DN printen aan 203 dpi, de TD-4520DN en TD-4550DNWB hebben een afdrukkwaliteit van 300 dpi. Alle exemplaren zijn uitgerust met connectiviteit via USB en een seriële poort. LAN is ook aanwezig, behalve op het instapmodel. De TD-4550DNWB is het best uitgerust met bijkomende draadloze connectiviteit via wifi of Bluetooth. De labels zijn beschikbaar met een instapprijs van 625 euro voor het basismodel en 1.099 euro (inclusief btw) voor het meest high-end exemplaar.

De printers zijn flexibel genoeg om met verschillende lettertypes om te gaan. Ze zijn verder uitgerust met beperkte intelligentie die er bijvoorbeeld voor zorgt dat voedselallergenen automatisch vetgedrukt worden als ze voorkomen in een ingebouwde lijst.

Gerelateerd: Brother QL-600B review: labels printen vanaf je pc