Microsoft schrapt voordelige eenmalige Office-licenties via werkgever

Microsoft stopt met het aanbieden van voordelige eenmalige licenties voor Office 2019 in het kader van zijn Home Use Program. Voortaan wordt alleen nog een abonnementsformule met korting aangeboden.

Via het Home Use Program kunnen werknemers van bedrijven die in aanmerking komen een voordeligere licentie krijgen om hetzelfde Office-pakket van op het werk ook thuis te gebruiken. Voortaan kan dat evenwel alleen nog in de vorm van een Office 365-abonnement. Microsoft schrapt de eenmalige HUP-licenties voor Office 2019.

“Office Professional Plus 2019 en Office Home en Business 2019 zijn niet langer beschikbaar als aanbiedingen via Home Use Program”, klinkt het in een geüpdatete FAQ, zoals opgemerkt door Computerworld.

Wie in aanmerking komt, kan wel nog steeds een Office 365 Home- of Personal-abonnement krijgen voor persoonlijk gebruik, aan een korting van 30 procent. Een Home-abonnement kost dan jaarlijks nog ongeveer 69 euro in plaats van 99 euro, en kan op zes toestellen worden geïnstalleerd. Het individuele Personal-abonnement komt met de korting op iets meer dan 48 euro.

Korting blijft

Wie reeds een permanente licentie heeft gekocht via het programma, kan die blijven gebruiken. Ook met de abonnementsformule blijft de korting op toekomstige verlengingen van toepassing, zelfs wanneer je je huidige werkgever verlaat.

Microsoft maakt al langer duidelijk dat het de voorkeur geeft om zijn Office-gebruikers naar de abonnementsformule over te zetten. Hoewel het bedrijf voorlopig nog eenmalige licenties van Office 2019 blijft verkopen, maakt het van iedere gelegenheid gebruik om de voordelen van Office 365 te benadrukken.

Gerelateerd: Wat je moet weten over Microsoft Office 2019 en Office 365