2min

Tags in dit artikel

Inleiding

2kSports is een producer van een serie sportspellen voor de pc. Deze spellen zijn vaak de concurrent voor wat EA maakt. 2kSports maakt onder andere NBA (basketbal), NHL (ijshockey), MLB (honkbal) en Top Spin (Tennis).
Het spel dat hier onder de loep wordt genomen is het ijshockey-spel NHL 2K10.



CD in de lade en gaan?


De eerste keer bij het opstarten van het spel op de XBOX360 valt op dat het spel erg lange laadtijden heeft. Je profiel wordt geladen alsmede heel veel andere informatie. Wanneer je bij het menu bent, ben je toch al minstens een minuut verder.
Na het laden kom je direct in het Quick Game menu, handig als je snel een spel wilt spelen. Teams kiezen en je kan beginnen. Nu lijkt me dit niet vanzelfsprekend voor iemand die het spel voor het eerst speelt en daarvoor nooit eerder een ijshockeygame heeft aangeraakt. Dus ik besluit op B te drukken en naar een volledig menu te gaan, opzoek naar een tutorial.

Tutorial


Op zoek gaan naar tutorials is een beetje lastig, aangezien je niet weet in welke richting je moet zoeken. Features? Nee. Game Mode? Er staat geen tutorials. Toch even op Practice klikken, waarna tutorials zichtbaar komt. Het had makkelijk gekund mijns inziens. Deze diepe menu’s zijn erg lastig voor het overzicht en de namen van de menu-onderdelen zijn ook niet helder waardoor het toch veelal een menu is dat je geheel moet leren te gebruiken.

Stadionsfeer


Als je de EA tutorials bij bijvoorbeeld Fifa 10 gewend bent, zijn de tutorials in deze game erg simpel. Je krijgt een spelsituatie voor je en er staat bij op welke toetscombinatie je moet drukken, of wat je moet doen om de tutorial te laten slagen. Het stelt erg weinig voor, maar na de tutorials ben ik toch maar begonnen op de laagste standaard moeilijkheidsgraad.

De eerste wedstrijd is erg lastig, de tutorial heeft niet echt geholpen bij het leren van de knoppen, maar dat zal gaandeweg gebeuren. Overigens zijn de meeste knoppen vrij logisch ingedeeld, sprinten zit op een schouderknop waardoor je duim beschikbaar blijft om de puck te passen of te schieten als je in bezit bent van de puck. Indien je de puck niet hebt kan je allerlei knoppen gebruiken om de puck weer te krijgen. LT+RT+Y is bijvoorbeeld een diving poke check, alleen de B is bijvoorbeeld een body check. Ook kan je de doelman apart bedienen. Deze heeft ook zijn eigen knoppen functionaliteiten.