Adobe Premiere Rush krijgt professionele snelheidscontrole

Premiere Rush is een vereenvoudigde, mobiele versie van Adobe’s CC-software en ontleent functies van Premiere Pro, After Effects en Audition. Geoptimaliseerd voor aanraakschermen toont het een volledig nieuwe interface. Daar wordt vandaag professionele snelheidscontrole aan toegevoegd.

Adobe heeft vandaag met professionele snelheidscontrole een handige nieuwe functie aan Premiere Rush CC toegevoegd voor creative professionals die graag onderweg iets monteren. Je kan voortaan simpele snelheidsveranderingen doen zoals in de Premiere Pro CC-app door videoclips te rekken of krimpen. Wie het specifieker wil, kan ook een percentage invullen om de clip te versnellen of vertragen.

Je kan ook meerdere snelheidsveranderingen in één clip doorvoeren. Denk daarbij aan een versnelling in het begin en slow-motion wanneer de actie gebeurt.

Android en iOS

Andere functies die je manueel kan instellen zijn de duur van de clip en pitch control. Die laatste zorgt ervoor dat je de originele pitch kan houden van de spreker wanneer je een clip vertraagt of versnelt.

Adobe Premiere Rush was eerst beschikbaar voor iPhone en iPad eind vorig jaar en is sinds eind mei beschikbaar op Android. De app werkt voorlopig enkel op deze toestellen volgens Adobe:

  • Samsung Galaxy S10/10+, S9/9+, Note9, Note8, S10e
  • Google Pixel 3/3XL, 2/2XL
  • OnePlus 6T

Premiere Rush heeft standaard 100 GB Creative Cloud-opslag om projecten over diverse apparaten te synchroniseren. Je kan extra opslag tot 10 TB bijkopen. Prijzen starten vanaf 12,09 euro (incl. BTW) per maand inclusief Adobe Fonts, Adobe Portfolio en Adobe Spark. Wie Premiere Rush wil combineren met Premiere Pro, komt op 24,19 euro (incl. BTW) per maand uit. Er is een gratis versie beschikbaar om drie projecten uit te werken, voor wie eerst wil proeven van het nieuwe pakket.

Gerelateerd: Adobe Premiere Rush synchroniseert videobewerking over alle platformen