2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

Een tijdje geleden bracht HTC een ‘revolutionaire’ Android-telefoon uit. Dit toestel, voorzien van een eigen interface genaamd HTC Sense, moest een nieuwe weg inluiden van HTC. Namelijk Android met daarover hun eigen interface, HTC Sense gedoopt. Iets wat HTC al langer doet bij Windows Mobile, met hun TouchFlo-interface.

Toch is Sense anders, Sense stond namelijk toentertijd voor iets nieuws, iets sociaals. En zo profileerde HTC dat ook. De HTC Hero was een sociale telefoon, wat onder andere kwam door FaceBook- en Twitter-integratie. Maar daarnaast waren natuurlijk ook alle Google-diensten bereikbaar en ook was het mogelijk om de telefoon met Flickr te verbinden.

Sense werd echter niet exclusief voor de HTC Hero gebouwd maar werd toen al aangekondigd. Op Android-gebied moest de interface over elke telefoon heen gelegd gaan worden. En de tweede telefoon is daar nu uit voortgekomen: het betreft de HTC Tattoo.


De HTC Tattoo is het kleine broertje van de HTC Hero. Het scherm is namelijk kleiner, maar van binnen zijn ze gelijk. Wat interface betreft ook, en wat mogelijkheden betreft ook. Waar de HTC Hero een 3,5"-scherm heeft, biedt de Tattoo een scherm van slechts 2,8" met QVGA-resolutie. Dat zorgt er toch voor dat het allemaal wat kleiner wordt. Maar wordt het niet te klein?

Daarnaast heeft de HTC Tattoo iets wat de HTC Hero niet had. De Tattoo moest namelijk wel voorzien worden van Android 1.6. Verschillende schermresoluties worden namelijk pas ondersteunt sinds Android 1.6, wat ervoor zorgt dat ook andere resoluties (buiten 320×480) mogelijk zijn. Android 1.6 biedt ook andere vernieuwingen. Dus Android 1.6 wordt ook gelijk besproken in deze review.

Is de Tattoo een waardige Hero-opvolger voor mensen met een kleiner budget, of kun je toch beter gaan voor bijvoorbeeld een Touch2 (die dezelfde prijs heeft) of is het toch beter om door te sparen? Op al deze vragen en meer zul je antwoord krijgen in deze review over Android 1.6 en de HTC Tattoo!