1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

In een DS Lite Retail Guide, welke gebundeld kwam met de wekelijkse editie van MCV, een gamemagazine voor retailers, werd er gepraat hoe de verkoop van de PSP zich verhoudt tot die van de Nintendo DS. Hieruit bleek dat de Nintendo DS stukken populairder is.

In deze gegevens werd er vermeld dat de strijd tussen de PSP en de DS tot eind vorig jaar in Europa nog ongeveer gelijk opging (met een klein voordeel voor de DS), maar eenmaal 2006 aanbrak, begon de verkoop van de Nintendo DS stukken beter te gaan door de vele topgames die verschenen zoals Mario & Luigi: Partners in Time, Animal Crossing: Wild World en Metroid Prime: Hunters. Nog wat later bracht Nintendo de Nintendo DS Lite op de markt, welke er voor zorgde dat de verkoop van de DS straatlengten voorsprong nam op die van de PSP.

Op deze moment verkopen de DS en de DS Lite tezamen 3 keer meer dan de PSP van Sony. Veel verkochte hardware betekent uiteraard ook een goede verkoop voor de DS games, zo goed dat zelfs third party titels die op beide handhelds verschenen zijn, het best verkopen op de DS. De verkoop van de Nintendo DS zal zeker nog niet stagneren, in tegendeel zelfs, met games als The Legend of Zelda: Phantom Hourglass in het vooruitzicht zal de verkoop alleen maar stijgen!