1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In het voortgezet onderwijs heeft één op de zeven leerlingen de beschikking over een computer op school. Dat meldt Stichting Kennisnet ICT op School. Daarmee is de hoeveelheid computers die ter beschikking staan voor leerlingen nu net zoveel in het voortgezet onderwijs als in het basis onderwijs.

In het basis onderwijs is de laatste vier jaar de hoeveelheid computers per leerling aardig gelijk gebleven. De verzadiging in het computerapparatuur is ongeveer wel bereikt, verteld de stichting, steeds meer scholen gaan minder investeren in de toename van computers. Het is nu zo dat steeds meer scholen naar kwaliteit gaan kijken en die vervolgens waar nodig verbeteren.

Internationaal gezien heeft Nederland een tussenpositie qua computerbezetting. Nederland is vergelijkbaar met Italië en België. De grootste bezetting is te vinden in de VS, Engeland, Zuid Korea, Nieuw Zeeland, Canada, Australië, Hongarije en Oostenrijk.

Dat zijn getallen op school, inmiddels heeft 95 procent van alle leerlingen in Nederland wel een computer thuis. Europees gezien heeft de Nederlandse jeugd de meeste computers tot zijn beschikking. Dit geldt ook voor de hoeveelheid breedbandverbindingen in Nederland in vergelijking met de rest van Europa.