2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Codemasters is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van een geoptimaliseerde versie van de klassieke voetbalgame Sensibel World of Soccer. Het spel zal beschikbaar worden gemaakt via Microsofts Xbox Live Arcade service. Dat zullen beide bedrijven vandaag bekendmaken op de X06 in Barcelona.

Zoals bij de meeste mensen wel bekend zal zijn draait het bij de Sensible Soccer reeks om de fun en minder om het realisme. Recentelijk bracht Codemasters al een remake van Sensible Soccer uit en ook daarin bleef het bedrijf trouw aan de opzet van de klassieke games. Datzelfde zal ook het geval zijn bij Sensible World of Soccer. Er komt een klein beetje management aan te pas, maar de nadruk ligt op de supersnelle wedstrijden.

Het spel zal ook online te spelen zijn en er kunnen behalve losstaande wedstrijden ook toernooien georganiseerd worden. De offline versie bevat verder de klassieke mode waarin twintig seizoenen doorlopen moeten worden.
Voor Microsoft is de samenwerking met Codemasters een welkome samenwerking. "We zijn erg trots om te melden dat Codemasters nu ook meedoet aan de Xbox Live Arcade. Om een klassieke gaming-ervaring zoals Sensible World of Soccer als toekomstige titel aan te kunnen bieden, zorgt voor nog meer diepgang van ons Arcade systeem. De Xbox 360 is al de thuisbasis van het voetbal op de nieuwe generatie en dankzij Sensible World of Soccer nu ook van de oude generatie", aldus Chris Lewis van Microsoft.

Een leuke optie die de nieuwe Sensible World of Soccer zal bevatten is de keuze in graphics. Er kan gekozen worden voor graphics met een HD resolutie van 720p, maar voor de mensen die het origineel gespeeld hebben en een nostalgische spelervaring willen hebben is er ook de mogelijkheid om de klassieke graphics van het Amiga origineel uit 1994 te kiezen.