2min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze week zien we in de gadget roundup een aantal sterke staaltjes technologie. Onderzoekers zijn erin geslaagd een miniscule projector te ontwikkel die in mobiele telefoons past. We bespreken ook heroplaadbare batterijen die je in je usb-poort kan stoppen, en een toetsenbord die tegen alle soorten omstandigheden moet kunnen.

Deze batterijen zien er op het eerste zicht vrij normaal uit, maar de naam doet je misschien al iets anders vermoeden. Aan de positieve pool zit namelijk een klepje, die een usb stekker herbergt. De heroplaadbare batterijen van Usbcell kunnen rechtstreeks via de usb-poort worden opgeladen. Een apparte batterijlader is niet meer nodig. Enkele minuten opladen zou volgens de fabrikant enkele uren extra energie geven. Deze batterijen zijn uiteraard iets duurder dan normale. Voor twee normale AA batterijen betaal je bijna 20 euro.

Onderzoekers van het Fraunhofer Institute in Duitsland zijn erin geslaagd een miniscule videoprojector te vervaardigen. Traditionele projectoren maken gebruik van miljoenen spiegeltjes die de pixels projecteren op een vlak. Deze kleinere versie maakt gebruik van één spiegel en een laser om de beelden te projecteren. Deze projector kan volgens de onderzoekers gebruikt worden in mobieltjes of geïntegreerd worden in laptops. Op dit moment kunnen alleen blauwe en rode kleurschakeringen gebruikt worden. De technologie om ook groene kleuren weer te geven is nog niet verfijnd genoeg.

Er zijn al verschillende toetsenborden ontworpen die tegen een stootje moeten kunnen. Sommigen zijn specifiek resistent tegen vloeistoffen, en zijn afgeschermd voor kruimels en ander onheil. Stealth Computers overdrijft echter wel wat waardoor het 2000-DT-TB toetsenbord als gadget beschouwd kan worden. Men garandeert naast een compleet waterdicht toetsenbord een warmteprotectie tot 90 graden celcius. Alle omstandigheden die een mens kan verdragen zou het toetsenbord ook moeten overleven. Aan dit toetsenbord hangt wel een prijskaartje van 1.195 dollar.

Dit waren ze alweer voor deze week. Wanneer je over deze gadgets wil discussiëren, of indien je zelf nog een hele leuke gadget hebt gezien kan je deze altijd besproken worden in het Telefonie en Gadgets subforum. Wanneer je nog een leuke gadget gezien hebt die je in deze roundup zou willen zien kan deze nog steeds ingestuurd worden via pm.

We bedanken compi en screenager voor het insturen van verschillende gadgets!