1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Fabrikanten van notebooks hadden al eerder aangegeven dat het uitstel van Windows Vista geen gevolgen zou hebben voor de verkoopcijfers, verwachten de bedrijven wel dat de gratis Vista upgradecoupon voor computersystemen de verkopen zal stimuleren.

Diverse PC bouwers denken dat de verkoop van pc’s en notebooks flink zal toenemen als consumenten weten dat ze bij hun aankoop een coupon krijgen waarmee ze gratis kunnen upgraden naar Windows Vista. Het effect van deze coupons zou volgens de fabrikanten zelfs na de feestdagen nog doorzetten en aanhouden tot het eerste kwartaal van 2007. De deal voor de coupons werd in augustus al tussen Microsoft en diverse pc fabrikanten gesloten.

De upgradecoupon is goed voor een upgrade naar Windows Vista Premium. Voorwaarde daaraan is wel dat het gekochte systeem is voorzien van de MCE (Media Center Edition) versie van Windows XP. Mensen die een PC kopen met Windows XP Home krijgen 50 procent korting op een upgrade naar een willekeurige versie van Windows Vista. Een upgrade naar Vista basic kost in dat geval minder dan 100 dollar.
De coupons zullen vanaf oktober meegeleverd worden met nieuwe pc’s, het is niet duidelijk of deze coupons ook in Europa worden verstrekt.