1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nicolas Negroponte, de bedenker van de 100 dollar laptop, liet eerder weten dat zijn geestekindje meer zou gaan kosten dan verwacht, nu blijkt dat te komen doordat er voor betere hardware is gekozen.

Ook is bekendgemaakt dat de naam van de ‘100 dollar laptop’ ‘Children’s Machine 1′ zal zijn. Het Chinese Quanta zal de CM1, zoals de laptop kortweg genoemd wordt, in productie nemen.

De laptop zal voorzien zijn van een 400MHz Geode-processor van AMD, eerder was het de bedoeling een 366MHz cpu in de computer te stoppen. Verder zal de CM1 beschikken over 128MB aan DRAM, Wi-Fi en 512MB aan flashgeheugen voor het opslaan van data. Ook zal er in tegenstelling tot het eerste ontwerp ook een sd slot, een camera en een microfoon in de laptop zitten. Het scherm is acht inch groot, heeft een resolutie van 1200×900 pixels, maar is zuinig, goedkoop en goed bruikbaar in wisselende lichtomstandigheden, aldus Negroponte. Door al deze upgrades is de prijs van de laptop uiteindelijk 140 dollar geworden. Een naamswijziging is dan ook een logisch gevolg.