Lenovo dient patent in voor nieuw vouwbaar toestel

Lenovo heeft een patentaanvraag ingediend met de duidelijke titel ‘dual-screen electronic apparatus and display control method thereof’. Deze omschrijving laat weinig tot de verbeelding over en bevestigt dat Lenovo blijft experimenteren met vouwbare concepten, met of zonder flexibel scherm.

Eerder dit jaar kondigde Lenovo al ’s werelds eerste vouwbare pc aan het grote publiek. De Lenovo ThinkPad X1 ligt pas vanaf 2020 in de winkel en heeft een 13,3 inch 4:3 3K-oledscherm dat in twee vouwt zoals een boek.

Het nieuwe patent lijkt deze keer op een vouwbare smartphone dat mogelijk onder de motorola-vlag zal verschijnen. Het concept toont twee smartphones die aan elkaar plakken en uit elkaar kunnen vouwen om één groot scherm te tonen. Dichtgevouwen zitten de twee schermen aan de buitenkant.

 

 

Het concept lijkt heel sterk op de ZTE Axon M dat twee jaar geleden op de markt verscheen, maar de reviews online waren allesbehalve lovend. Mogelijk werkt Lenovo aan een andere aanpak of zou het nieuwe Android Q opnieuw de deuren openen voor dit soort concepten?

Omwille van het concept met twee schermen is dit toestel realistisch om snel op de markt te zetten. Android Q verschijnt vermoedelijk in het derde kwartaal van dit jaar. Afhankelijk hoever Lenovo zit in de ontwikkeling, bestaat de kans dat we dit eindejaar een eerste indruk kunnen krijgen van dit toestel.

Gerelateerd: Lenovo toont ’s werelds eerste vouwbare pc