2min

Tags in dit artikel

,

Intel is ver gekomen sinds de oprichting door de vroegere oprichters Gordon Moore en Robert Noyce in 1968. Toch moeten ze wat gaan veranderen.

In eerste instantie maakte Intel geheugenchips en andere kleine dingen. Intel ontwikkelde als eerste een microprocessor, de 4-bit 4004 in 1971. Sindsdien is het bedrijf een soort van krachtcentrale geworden. Het bedrijf groeit bijna net zo snel als de hoeveelheid transistors op haar CPU’s.

Desondanks heeft het bedrijf ook tegenslagen gehad, zoals een winstverlies van 38 procent in het eerste kwartaal van 2006 en qua marktaandeel verliest ze ook steeds meer terrein aan concurrent AMD, vooral op het gebied van de high-end, 64-bit processoren. Otellini denkt dat het beste medicijn voor het bedrijf een herstructurering is. De CEO heeft een plan aangekondigd op een analistenconferentie in New York.

"Niets zal onbehandeld blijven, je zult zien dat Intel Corp er beter uit zal komen", dat vertelde Otellini op de conferentie.

De Intel CEO gaf geen details vrij over hoe de herstructurering plaats zal vinden, hoewel hij zei dat het "simplistisch" zou zijn als het slechts een vermindering van het aantal arbeidskrachten van Intel omvatte. Dit is een vrij duidelijke aanwijzing dat ontslagen deel van het pakket uit gaan maken en een aantal van de 103.000 werknemers van Intel zullen spoedig een nieuwe baan moeten zoeken.

De aankondigingen maakte duidelijk indruk op investeerders. Gelukkig voor Intel heeft het bedrijf goede producten in het vooruitzicht. De nieuwe architectuur van de Merom en Conroe processors krijgen goede reviews en zullen naar verwachting voor nieuwe successen voor Intel gaan zorgen.