1 min

Tags in dit artikel

,

Een Nederlandse boekingsservice voor vakantiehuisjes, maakt dankbaar gebruik van Google Earth. Het bedrijf biedt via Googles programma haar vakantiehuisjes aan. Op dit moment zijn het er 6000, het is de bedoeling dat het bedrijf er zo’n 25.000 huisjes op gaat aanbieden. Ook al is het bedrijf beperkt met haar aanbiedingen, je kan alleen in Europa boeken, toch is het de grootste die haar huisjes aanbiedt op Google Earth.

Om te kunnen bekijken waar de huizen staan moet je eerst het programma van Google downloaden en installeren. Vervolgens op deze link klikken die een bestand homes.kmz download. Daarna wordtGoogles programma geopend met de kaart van Europa en vervolgens hoef je alleen nog maar in te zoomen en je ziet de huizen van de boekingsservice op het scherm verschijnen.

De ontwikkeling is niet compleet nieuw voor het bedrijf, omdat ze al een maand eerder Vakantieglobe.nl hadden geïntroduceerd. Deze site maakt gebruik van satellietbeelden en kaarten van de concurrent van Google Earth, namelijk Microsoft Virtual Earth.