Samsung Galaxy Note 10 toont zichzelf in eerste gelekte foto’s

Een kleine maand voor Samsung de Galaxy Note 10 officieel aan het publiek plant voor te stellen, zijn de eerste foto’s van de smartphone gelekt. Die onthullen vooral dat de Zuid-Koreaanse fabrikant een pagina uit het boek van Huawei leent.

De beelden zijn afkomstig van de doorgaans betrouwbare lekker Roland Quandt van WinFuture en Ishan Agarwal van  MySmartPrice. Afgaande op de afbeeldingen houdt de Galaxy Note 10 er naast de klassieke zwarte kleur ook een door Huawei geïnspireerd paars-blauw parelmoerachtig kleurenschema op na.

Verder wordt het gerucht bevestigd dat de smartphone achteraan over drie camera’s beschikt, en zien we ook de extreme dunne, aflopende bezels en cameraperforatie in het scherm van de Galaxy S10 terugkeren.

 

Galaxy Note 10
Het nieuwe kleurschema van de Samsung Galaxy Note 10 doet sterk denken aan de Huawei P30 Pro.

Een knop minder

De afbeeldingen tonen geen vingerafdruksensor op het chassis, wat impliceert dat Samsung ook bij de Note 10 voor een sensor vooraan onder het scherm kiest.

Verder mist de smartphone één fysieke knop. De beelden tonen alleen de volumeknoppen, met daaronder een derde knop aan de linkerzijde van het toestel. Op eerdere Samsung-modellen zit de aan-uitknop aan de rechterzijde en is de knop onder de volumetoetsen voor Bixby bedoeld. Het meest aannemelijke scenario lijkt dat Samsung de aan-uitknop van plaats heeft veranderd en de Bixby-toets eindelijk laat vallen.

Geen audiojack?

Het is niet duidelijk zichtbaar op de gelekte beelden, maar volgens de geruchten zou Samsung mogelijk ook afscheid nemen van de 3,5 mm-aansluiting. Tot nu toe gebruikte Samsung de aanwezigheid van een audiojack altijd nog als een selling point voor zijn toestellen.

Daarnaast wordt verwacht dat Samsung met een nóg grotere versie van de Note 10 op de proppen zou komen. De gelekte beelden zouden de versie met 6,3 inch-scherm tonen, aldus Quandt, maar de geruchten willen dat Samsung ook aan een forse 6,75 inch-versie werkt. Tot slot zal de Note 10 ook 5G ondersteunen, al dan niet in een aparte variant.

De Samsung Galaxy Note 10 wordt op 7 augustus officieel voorgesteld.la