HP lanceert nieuwe desktops en all-in-ones

HP pakt uit met een opfrissing van zijn desktop, mini-pc en all-in-one-portfolio. De toestellen krijgen de nieuwste Intel-chips mee en USB C wordt belangrijker.

HP introduceert de vijfde generatie van zijn desktop-hardware. Zowel de EliteDesk 800 als de ProDesk 600 en ProDesk 400-toestellen worden opgefrist. De EliteDesk 800-modellen zijn de meest high-end exemplaren in het verbeterde portfolio. De nieuwe toestellen kunnen geconfigureerd worden met een brede waaier aan chips, van instapmodellen tot Core i9-exemplaren van Intel.

In de EliteDesk-reeks lanceert HP de EliteDesk 800 G5 Tower als klassieke torenmodell en de EliteDesk 800 G5 Small Form Factor voor wie stevige prestaties met een kleine voetafdruk wil. De toestellen verschijnen deze maand op de markt met adviesprijzen van respectievelijk 449 euro en 439 euro, uiteraard voor de bescheiden geconfigureerde instapmodellen.

ProDesk 600

In het ProDesk 600-gamma zien we de ProDesk 600 G5 Desktop Mini. Die komt voorzien van een USB-C-poort met ondersteuning voor power delivery en DisplayPort, wat betekent dat he slechts één kabel nodig hebt om het ding aan een compatibel scherm aan te sluiten. Het toestel komt naar de markt met een instapprijs van 399 euro.

De ProDesk 600 G5 Small Form Factor is dan weer een iets minder geavanceerde variant van het gelijkaardige EliteDesk-systeem. De ProDesk 600 G5 Micro Tower biedt meer configuratie-opties en is dan ook een klein beetje duurder: 429 euro tegenover 419 euro. De line-up bevat ook een all-in-one met een startpijs van 549 euro.

ProDesk 400

Een trapje lager is er de vernieuwing van het ProDesk 400-gamma, opnieuw met een USB-C-Deskop Mini, een Small Form Factor en een Micro Tower. Let wel op met de laatste twee: die zitten officieel al aan G6. De toestellen zullen respectievelijk 349 euro, 389 euro en 399 euro kosten voor de instapmodellen.

Tot slot introduceert HP de ProOne 400 G5 in 20 inch en 23,8 inch-varianten. Die all-in-ones zijn bedoeld voor de KMO en worden sinds de refresh uitgerust met aanraakschermen. De instapprijs bedraagt 499 euro.

Gerelateerd: HP kondigt nieuwe Elite-toestellen en modulaire monitor aan