Windows 10 kan voortaan meldingen op je Android-smartphone beheren

Microsoft rolt een update uit voor zijn Your Phone-app waarmee gebruikers op de hoogte worden gehouden van meldingen op hun Android-telefoon via Windows 10.

De functie heeft bijna een jaar op zich laten wachten. Microsoft liet al in augustus vorig jaar weten dat het Android-meldingen op Windows 10 zou gaan ondersteunen.

Met de introductie van meldingen wordt de Your Phone-app weer een beetje nuttiger. De applicatie laat ook reeds toe om sms-berichten te lezen en erop te antwoorden, en je smartphonefoto’s te bekijken en naar je pc te kopiëren.

 

your phone meldingen

 

Voorlopig is het alleen mogelijk om meldingen weer te geven en te verwijderen. Actie ondernemen op basis van de meldingen is nog niet mogelijk, maar zou er in de toekomst ook moeten aankomen.

Microsoft werkt immers ook aan de mogelijkheid om je telefoonschem op je pc weer te geven. Die functie is momenteel in preview en werkt nog maar met een beperkt aantal apparaten.

Het moet volgens Thurrott.com uiteindelijk leiden tot de toevoeging van wat Microsoft “notification chasing” noemt. Daarmee kan je in Windows 10 op een telefoonmelding klikken, waarna het telefoonscherm  op je pc wordt weergegeven en je meteen actie kan ondernemen.