Apple ontdekt probleem in moederbord MacBook Air-modellen

Apple heeft een probleem geïdentificeerd in de main logic board van een aantal MacBook Air-modellen. Het gaat om Retina, 13-inch, 2018 MacBook Air-modellen met bepaalde serienummers. Getroffen modellen worden door geautoriseerd reparatiepersoneel gratis vervangen.

De computergigant heeft het probleem nog niet publiekelijk aangekondigd op zijn webpagina voor herinnerings- en serviceprogramma’s, genaamd Exchange and Repair Extension Programs. Dat zegt 9to5Mac, die zijn hand wist te leggen op een intern document van Apple.

‘Stroomprobleem’

Het probleem in de main logic board zou te maken hebben met ‘power’. Voor nu is alleen nog niet duidelijk welke problemen gebruikers precies ervaren. Al wordt er online door gebruikers gesproken over problemen bij de eerste keer opstarten tot aan apparaten die helemaal niet willen opstarten.

Apple maakt doorgaans geen melding op zijn Exchange and Repair Extension Program als er slechts sprake is van een klein aantal getroffen apparaten. Het is niet duidelijk welke criteria Apple hanteert om in deze nu wel een ​​reparatie- of terugroepprogramma openbaar te maken.

Gebruikers van MacBook Air-modellen met bepaalde serienummers die volgens Apple getroffen zijn, krijgen een e-mail toegestuurd. Andere klanten kunnen hun apparaat naar een Apple Store of geautoriseerd reparatiepersoneel brengen om ze te laten controleren. Apple houdt het programma voor getroffen apparaten gedurende vier jaar vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum open. 

Butterfly-toetsenborden

Afgelopen maart erkende Apple ook al een probleem met het butterfly-toetsenbord op Macbook Pro’s. Iets dat al drie generaties lang leidde tot frustraties onder gebruikers. Al sinds de introductie van de tweede generatie Butterfly-toetsenborden op deMacBook Pro in 2016 zorgt dat toetsenbord voor problemen. Apple bouwde een erg complex klavier dat de feedback van een mechanisch toetsenbord moet geven met een minimale keytravel. Het toetsenbord typt inderdaad lekker weg, al haalt het ook de volumes van een mechanisch toetsenbord, maar daar stoort enkel de omgeving zich af en toe aan dus dat kwalificeerde vooralsnog niet als een probleem.

Lees ook: Apple upgradet MacBook Pro met nieuwe Intel-chips en toetsenbord