Google trekt zich terug uit de tabletmarkt

Google trekt de stekker uit de productie van tablets. De internetreus wil meer aandacht besteden aan de ontwikkeling van zijn Chromebooks.

Dat bevestigde Google aan Business Insider. Het bedrijf had twee nieuwe tablets in ontwikkeling, maar heeft die projecten weer opgeborgen. De apparaten, naar verluidt kleinere opvolgers van de Pixel Slate van vorig jaar, voldeden niet aan de interne kwaliteitseisen van Google.

De Pixel Slate ontving meteen na de lancering in oktober vorig jaar gemengde beoordelingen. Zo bleken minder uitgeruste versies van de tablet langzamer te zijn dan sommige vergelijkbaar geprijsde producten. Bovendien werd de in 2015 gelanceerde Pixel C ook geen hit. Het betrof destijds een eerdere poging van Google om een ​​iPad-alternatief te maken. Afgelopen maart werd al bekend dat Google de productie van zijn hardware aanzienlijk terugschroefde.

Pixelbook

Hoewel Google op tablet-niveau achterblijft op concurrenten als Apple en Microsoft, wordt het bedrijf alom geprezen om de specificaties en bouwkwaliteit van zijn Pixelbook-laptop.

Veel technici die werkten aan de twee tablets gaan nu deel uitmaken van het Pixelbook-team. Google hoopt dat de nieuw ingedeelde technici de ontwikkeling van de laptop kunnen versnellen. In deze zou Google dan ook de intentie hebben om nog voor het einde van 2019 met een nieuwe Pixelbook op de markt te komen.

Ondersteuning

Toch neemt Google niet helemaal afscheid van de tablet-mark. Het bedrijf blijft tot juni 2024 ondersteuning bieden voor bestaande Pixel Slate-gebruikers. Bovendien blijft het investeren in Chrome OS voor tablets van onder meer HP en Samsung.