Apple roept 15-inch MacBook Pro terug wegens brandgevaar

Wie vandaag een 15-inch MacBook Pro met Retina-scherm in zijn bezit heeft, moet zijn toestel insturen naar Apple omdat de batterij vuur kan vatten. De vervanging kan tot twee weken duren en je krijgt een nieuwe batterij in de plaats.

Apple laat weten dat maar een bepaald aantal toestellen getroffen zijn. Het gaat om 15-inch MacBook Pro-modellen met Retina-scherm die tussen september 2015 en februari 2017 werden verkocht. De MacBook Pro met Retina-scherm werd in 2012 gelanceerd en in 2018 door Apple beëindigd.

Voor je begint te twijfelen: het gaat hier niet om de nieuwe modellen met USB-C-poorten. Apple heeft een lijst met specificaties online gezet waar je kan kijken of je toestel moet worden hersteld. Die herstelling is volledig gratis.

Hersteltijd

Enig nadeel is dat je je toestel naar een van de Apple herstelcentra moet versturen. Volgens Apple kan een herstelling één tot twee weken duren. Informeer daarom vooraf wat de verwachte hersteltijd zal zijn, zodat je een alternatief kan regelen indien het je dagelijkse toestel is. Voordeel is wel dat je toestel een volledig nieuwe batterij krijgt. De kans is groot dat de MacBook Pro opeens een veel betere batterijduur krijgt voordien. De garantie wordt niet verlengd.

Wie een 13-inchvariant heeft van dezelfde MacBook Pro-reeks, hoeft zich geen zorgen te maken. Volgens Apple is daar niets mee aan de hand en kan je die prima blijven gebruiken zonder risico van brandgevaar.

Gerelateerd: ‘Apple werkt aan 16 inch MacBook Pro en 32 inch 6K-monitor’