Epson brengt EcoTank-monoprinters naar kmo

Epson breidt het EcoTank-portfolio van inkjetprinters uit met enkele zwart-wit-printers gericht op kmo’s. De EcoTanks onderscheiden zich van klassieke printers door de betaalbare inkt, die je vanuit een flesje kan bijvullen.

Veel printen aan een lage kost per pagina, dat is Epsons visie voor het EcoTank-portfolio. De printers zeggen vaarwel aan klassieke inktpatronen en maken in de plaats daarvan gebruik van een inktreservoir dat je zelf kan bijvullen met inkt uit flesjes. Dat is eenvoudiger, goedkoper en als bonus ook nog eens beter voor het milieu, zo luidt de theorie.

Lage kost per pagina

Epson vult zijn bestaande portfolio nu aan met drie zwart-wit-printers op maat van de kmo. De toestellen maken gebruik van hetzelfde principe. Bij aankoop krijg je voldoende inkt mee voor 11.000 pagina’s. Is die op, dan kunst een navulflesje 15 euro voor 6.000 pagina’s. Dat komt neer op 0,25 cent per pagina.

 

 

Instapmodel is de ET-M1170. Dat is een eenvoudig en compact toestel dat desalniettemin automatisch dubbelzijdig kan printen. Een trapje hoger positioneert Epson de ET-M2170. Die heeft in tegenstelling tot zijn kleinere broertje wel een LCD-scherm aan boord en is bovendien uitgerust met scan- en kopieerfunctie. Tot slot is er de ET-M3170, die dezelfde all-in-one-capaciteiten aan boord heeft maar bovendien is uitgerust met een automatic document feeder-systeem.

Gelijkaardige specificaties

De drie toestellen hebben wifi en wifi direct aan boord. Epson voorziet ook een ethernet-aansluiting. Verdere specificaties zijn gelijkaardig. Zo claimt Epson voor de drie toestellen een printsnelheid van 20 pagina’s per minuut en een wachttijd van zes seconden tot de eerste bladzijde uit het toestel rolt.

De toestellen zijn bedoeld voor kleine kmo’s, zelfstandigen of kleine teams. Ze presteren alle drie optimaal met tot drie frequente gebruikers. Adviesprijzen (inclusief BTW) bedragen 249 euro voor de ET-M1170, voor de 299 euro ET-M2170 en 349 euro voor de ET-M3170.