2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft heeft na overleg met de Europese Commissie (EC) de naam van haar nieuwe Windows versie gewijzigd. De nieuwe versie van Windows bevat op last van de EC geen Media Player om zo de concurrenten van Microsoft meer mogelijkheden te geven hun eigen media players in Windows te integreren.

Microsoft had als oorspronkelijke naam ‘Windows XP Reduced Media Edition’ gekozen, maar deze naam werd niet geaccepteerd door de EC, omdat het volgens de Commissie het product onaantrekkelijk zou maken voor potentiële kopers.

De Europese Commissie verzocht Microsoft daarom, om een aantal nieuwe namen voor te stellen. Uit 10 ingediende voorstellen koos de EC uiteindelijk de naam ‘Windows XP Edition N’. De uiteindelijke namen worden daardoor ‘Windows XP Home Edition N’ en ‘Windows XP Professional Edition N’.

Alhoewel Microsoft vreest dat de nieuwe naam voor enige verwarring zal gaan zorgen, zal het toch gehoor geven aan de nieuwe eis van de EC. "We zullen de keuze van de Europese Commissie overnemen, omdat we verder willen en het implementatieproces willen versnellen", aldus een woordvoerder van Microsoft.

Onder de andere namen die Microsoft had voorgesteld waren namen als ‘Windows XP Not Incorporating Windows Media Player’, ‘Windows XP/N’ en ‘Windows XP/B’.
Met de naamswijziging is Microsoft overigens nog niet klaar met de EC. Er lopen nog diverse onderzoeken naar de software van het bedrijf, waaronder een onderzoek naar het vrijgeven van communicatie protocollen en een onderzoek na problemen met het register van Windows na het verwijderen van Media Player.