1 min

Tags in dit artikel

, ,

E-Loan gaat samenwerken met eBay, zo heeft de online leningverstrekker vandaag bekend gemaakt.
De deal houdt in dat mensen die auto’s en motors kopen via eBay Motors, deze aankoop kunnen financiëren met behulp van een lening bij E-Loan.

Volgens het bedrijf uit Pleasanton in Californië, kunnen gebruikers de koop binnen 24 uur na het afsluiten van de lening afronden. Volgens het bedrijf zijn de voordelen van een online lening onder andere de lagere rente. Daarnaast is er voor een lening bij E-Loan geen keuring of keuringsrapport van het voertuig benodigd, iets wat bij normale leningverstrekkers vaak wel het geval is.

E-Loan is overigens niet de enige leningverstrekker die samenwerkt met eBay. Gebruikers kunnen ook leningen afsluiten bij Capital One Auto Finance, HSBC Auto Finance en GE Consumer Finance.

Voorwaarden voor een lening bij E-Loan is dat de aanvrager woonachtig is in de Verenigde Staten en hij een inkomen heeft van minimaal 18.000 dollar per jaar. Er kan geleend worden vanaf 2.500 dollar tot 100.000 dollar. In een aantal staten van de VS geldt een uitzondering op bovenstaande voorwaarden.

Het bericht van de online leningverstrekker had een positief effect op de aandelen. Die stegen ongeveer 34%. In de eerste 9 maanden van vorig jaar maakte het bedrijf nog 227.000 dollar verlies op een omzet van 99,1 miljoen dollar