BookMate is gratis samenwerkingsplatform voor accountancykantoren en kmo’s

CodaBox, onderdeel van Isabel Group, lanceert met BookMate een gratis online samenwerkingsplatform voor accountancykantoren en hun kmo-klanten. Het doel is om ervoor te zorgen dat digitaal boekhouden beter ingeburgerd raakt.

BookMate is een portaal waarop bedrijven al hun boekhouddocumenten kunnen centraliseren. Het platform verwerkt documenten in eender welk formaat (pdf, xml of papier) en van eender welk kanaal (Peppol, Zoomit, Dropbox, e-mail…). BookMate archiveert alle documenten minstens zeven jaar en laat toe om ze onmiddellijk met de accountant te delen.

Accountancykantoren kunnen van hun kant de administratie van verschillende klanten beheren vanuit het BookMate-portaal. Op het einde van het kwartaal ontvangen ze één inkomende stroom documenten op een centrale plaats en klaar om geboekt te worden.

Het platform is compatibel met de meest gangbare boekhoudpakketten en komt ook met een gratis app waarmee foto’s van relevante documenten kunnen worden ‘gescand’ en bewaard.

Volgens CodaBox maakt de gratis oplossing e-facturatie mogelijk voor kmo’s van elke grootte, en digitale samenwerking voor elk accountancykantoor. De bedoeling is vooral om kmo’s en accountancykantoren vertrouwd te maken met digitaal boekhouden. Van zodra ze naar meer geavanceerde functies op zoek zijn, zullen ze moeten upgraden naar een betalend platform, zoals bijvoorbeeld ClearFacts.

Sinds de publieke testfase in maart zijn al tien accountancykantoren en 400 kmo’s aan de slag gegaan met de BookMate-oplossing van CodaBox.