Logitech-pen maakt nauwkeurig design in VR mogelijk

Logitech lanceert een pen speciaal ontwikkeld voor professionals die in VR willen designen. De pen werkt ook op een 2D-oppervlak.

Wie vertrouwt op de standaard-hardware voor VR, mist nauwkeurigheid. Controllers zijn ontwikkeld met gaming in het achterhoofd, waardoor de optie tot finesse ontbreekt. Logitech wil daar iets aan doen met de Logitech VR Ink Pilot Edition. Dat is een uit de kluiten gewassen pen die je ook zo in je hand neemt. Met de pen moet een designer veel nauwkeuriger aan modellen kunnen werken in VR. Het ding werkt bovendien ook als klassieke pen op een 2D-aanraakscherm of tekentablet. Logitech beeldt zich duidelijk in hoe designers opstaan van achter hun bureau om met de pen in de hand in VR een kijkje te gaan nemen naar hun designs.

Partners

De pen is uitgerust met verschillende tactisch geplaatste knoppen zodat je objecten in VR vlot kan manipuleren. De autonomie zou z’n 2,5 uur bedragen. Logitech maakt de pen compatibel met alle Steam VR-compatibele oplossingen. Dat betekent in de praktijk dat ze werkt met het HTC Vive-portfolio, maar nog niet met de producten van Oculus.

Logitech is zelf nog op zoek naar partners die een uitgebreider ecosysteem willen creëren rond het product. De fabrikant lijkt zelf te vrezen dat het aantal echt nuttige toepassingen vandaag nog beperkt is. Een brede lancering staat dan ook nog niet meteen op het programma. Een beperkte lancering, uitsluitend gericht op enkele partners volgt later dit jaar. Ook een adviesprijs is nog niet gekend.

Gerelateerd: HP Reverb VR-headset na een maand uitstel leverbaar