Zakelijke Microsoft Store onbruikbaar met nieuwe Windows 10-update

Sinds de Windows 10 mei 2019 update beschikbaar is gisteren, ondervindt de zakelijke versie van de Microsoft Store problemen. Er kunnen voorlopig geen apps meer worden geïnstalleerd. Microsoft is op de hoogte van het probleem en brengt volgende week een patch uit.

De grote voorjaarsupdate van Microsoft krijgt te kampen met enkele bugs. De meeste zijn specifieke hardwareproblemen waar het afhankelijk is van andere fabrikanten. De bug in de Microsoft Store for Business heeft het aan zichzelf te danken.

Het specifieke probleem voorkomt de installatie van UWP-apps (Universal Windows Platform) uit de Microsoft Store of Intune in combinatie met de Windows 10 mei 2019 update. De softwaregigant heeft een oplossing klaar die in de volgende patchronde op 28 mei zit.

UWP-apps

Het probleem rond de zakelijke UWP-apps was al langer bekend bij Microsoft. Eerder deze maand werden enkel problemen rond Windows Autopilot met IT-administrators gedeeld. Daarin was al bekend dat er een bug zit in Windows versie 1903 (mei 2019 update) waardoor apps in de online store niet kunnen worden geïnstalleerd.

 

 

De Windows 10 mei 2019 update is nu beschikbaar via Windows Server Update Services (WSUS) en Windows Update for Business. Verder kan je de update ook bemachtigen via Visual Studio Subscriptions, het Software Download Center en via het Volume Licensing Service Center.

Daarnaast hebben we zelf een uitgebreide gids geschreven met wat er nieuw is in de Windows 10 mei 2019 update. Je kan voortaan inloggen zonder wachtwoord en neemt het OS dubbel zoveel opslag nodig in als voordien (32 GB in plaats van 16 GB).

Een belangrijke nieuwe toevoeging op vlak van veiligheid is de Windows Sandbox. Hiermee kan software in een container worden getest zonder het besturingssysteem aan te tasten. Verder werd het startmenu gestroomlijnd met minder tegels en kant-en-klare mappen. Er kunnen ook meer ingebouwde apps worden verwijderd.

Gerelateerd: Windows 10 mei 2019 update: de belangrijkste redenen om te updaten