Adobe Premiere Rush beschikbaar voor Android en komt naar Chrome OS

Adobe Premiere Rush is vanaf nu verkrijgbaar voor Android-apparaten. De app voor videobewerking is een vereenvoudigde, mobiele versie van Adobe’s Creative Cloud-software, maar ontleent functies van Premiere Pro, After Effects en Audition.

Tot voor kort was videobewerking zeker geen kracht als het Android-apparaten betrof. Met de komst van Premiere Rush wordt de kloof op het gebied van videobewerking met iOS nagenoeg gedicht. De app is geoptimaliseerd voor aanraakschermen. Het preview-venster en videobediening neemt één derde van het scherm in. De tijdlijn staat centraal met onderaan een carousel van menu’s waar je elementen kan toevoegen waaronder transities, kleurgradaties, transformaties en motion graphics templates.

Auto-ducking features

Zo beschikt Premiere Rush bijvoorbeeld over bewegende grafische sjablonen van Adobe Stock, die zorgen voor vloeiende overgangen. Bovendien is de app ook voorzien van auto-ducking features, die audio balanceert en aanpassen aan de achtergrondmuziek. Iets dat een uitkomst kan bieden wanneer er dialogen, geluidseffecten en andere audio-elementen aanwezig zijn. Het maakt hiervoor gebruik van Adobe Sensei, een artificiële intelligentie-tool, die kan helpen bewerkingen te vereenvoudigen.

Premiere Rush is vooral afgestemd op online videomakers. Het beschikt over exportopties die geoptimaliseerd zijn voor onder meer Facebook, Instagram, YouTube en Twitter. Door de automatische synchronisatie van de app met de cloud kunnen projecten op elk andere apparaat worden voortgezet.

Bovendien helpt de ingebouwde camerafunctionaliteit bij het maken van video’s van professionele kwaliteit op mobiele apparaten. Verder is de app voorzien van hulpmiddelen voor onder meer kleuren, audio en bewegende beelden. Deze tools zorgen voor het vrij eenvoudig bewerken van video’s.

 

 

Beperkt aantal devices

Voor nu wordt de app op slechts een handvol telefoons gelanceerd, maar de verwachting is dat het aantal apparaten in de nabije toekomt zullen uitbreiden. Ook ondersteuning voor Chromebooks zou bij Adobe ‘hoge prioriteit’ hebben, de juiste ondersteuning voor Chrome OS zou binnenkort beschikbaar zijn. Adobe Premiere Rush is voor nu beschikbaar op de:

  • Samsung Galaxy S10/10+, S9/9+, Note9, Note8, S10e
  • Google Pixel 3/3XL, 2/2XL
  • OnePlus 6T

Lees ook: Adobe Premiere Rush synchroniseert videobewerking over alle platformen