1 min

Tags in dit artikel

, ,

AMD heeft zijn lidmaatschap aan de Open Source Development Labs (OSDL) bekend gemaakt. Daarmee benadrukt het bedrijf zijn toewijding in de ontwikkelgemeenschap.

AMD meldt daarbij ook dat de open-source-ontwikkelgemeenschap een grote rol gaat spelen bij het optimaliseren van software. Met die software kunnen klanten dan optimaal profiteren van hun AMD Opteron-, Athlon 64 FX- en Atlhon 64-processoren.

OSDL is verspreid over de hele wereld en heeft als doel de groei van Linux te bevorderen. Daarbij willen ze ook nog open source-oplossingen in het datacenter en op de desktop ondersteunen.

Een paar opmerkelijke open source-softwareprojecten voor de AMD 64-omgeving, verschillen van high perfomance computing tot enterprise-applicaties en MKB- en consumentensoftware. AMD wordt nu al ondersteund door verschillende Linux-distributeurs zoals Red Hat, SuSE Linux, Mandrakesoft en Turbolinux. Er zijn op dit moment verschillende Linux-projecten gaande op dit gebied, zoals cAos, Debian, Fedora, Gentoo en Toa. Datzelfde geldt voor NetBSD, FreeBSD en OpenBSD (UNIX-projecten).