Apple upgradet MacBook Pro met nieuwe Intel-chips en toetsenbord

Apple heeft de MacBook Pro een opfrissing gegeven met nieuwe Intel-chips en een vernieuwd toetsenbord dat nog beter het vuil moet buiten houden. Dat laatste is een groot probleem bij de zogenaamde ‘butterfly’ toetsen waar Apple al drie jaar mee worstelt.

Apple heeft nieuwe Intel-chips verwerkt in de opgefriste MacBook Pro line-up. Zowel de 13-inch- als 15-inchvariant krijgen een prestatieboost die tot veertig procent kan oplopen volgens Apple. Die boost is relatief, want door de nieuwe Intel Core i9-chips verhoogt de maximale configuratie van een 6-corechip naar een 8-corechip. Dat op zich is al een verbetering van 33 procent.

 

MacBook Pro-prijzen

 

De twee 13-inchvarianten kan je upgraden naar een 4-core Intel Core i7 met een basisklok van 2,4 GHz en een tijdelijke turbo van 4,1 GHz. Die upgrade kost 360 euro in de Apple Store. Beide 15-inchmodellen kan je upgraden naar een 8-core Intel Core i9 met een basisklok van 2,4 GHz en een tijdelijke turbo van 5 GHz. Die upgrade kost bij het goedkoopste model 360 euro extra tegenover 220 euro extra bij de topversie.

Toetsenbordproblemen

Qua specificaties zijn de Intel-chips de belangrijkste upgrade, maar de upgrade van het toetsenbord is mogelijk belangrijker voor de totale levensduur van het toestel. Het is zelfs zo ver gekomen dat Apple zich heeft verontschuldigd dat een klein percentage van gebruikers problemen ervaart. Het biedt echter geen standaard omruilgarantie en vraagt om elk probleem bij Apple support te melden.

Ondanks dat er volgens Apple geen probleem is, vernieuwt het opnieuw (vierde keer) het ‘butterfly’-toetsenbord om nog beter stof en zand te mijden. Er zijn nog geen details bekend wat er is veranderd, dus we stellen voor om nog even te wachten voordat je op kopen klikt tot diensten zoals iFixit het toestel hebben geanalyseerd.

Alle toestellen met Touch Bar worden vernieuwd, maar de twee 13-inchmodellen zonder worden stiefmoederlijk behandeld zonder upgrade. Daar blijven dezelfde problemen gelden van het oude toetsenbord. De vernieuwde modellen zijn vanaf vandaag beschikbaar.

Gerelateerd: Apple biedt soort van excuses aan voor slecht functionerend toetsenbord