2min

Tags in dit artikel

,

Inleiding en verhaallijn van de game

Er zijn al vele games uitgekomen over de X-Men, een fictieve groepering van ‘begaafde’ mensen die zich inzetten om andere begaafden op te sporen, op te leiden en indien nodig te beschermen. De naam komt van het X-gen dat deze personages in zich hebben. Hierdoor hebben zij een kleine sprong in de evolutie gemaakt en zijn ze in staat dingen te doen die een normaal mens niet kan doen. Zo heeft Scott "Cyclops" Summers de gave om uit zijn ogen een allesvernietigende energiestraal te schieten, Ororo "Storm" Munroe de gave het weer te controleren en Charles Xavier, de leider van de groep, is een van de hoogste klasse mutanten die onder andere mensen hun gedachten kan lezen door middel van telepathie. Charles heeft een meer leidinggevende functie en hij houdt zich vooral bezig met het opnemen en opleiden van nieuwe, jonge mutanten.


Deze game draait in tegenstelling tot de meeste andere X-Men games (uitzondering op de regel is X2: Wolverine’s Revenge) slechts om één persoon, te weten Logan, ook wel bekend als Wolverine. Dit is naar mijn bescheiden mening ook de meest interessante persoon. Logan is zich niet bewust wat er met hem is gebeurt, omdat hij op een goede dag (voor hem een slechte) zijn geheugen kwijtraakte. Logan is gedurende de eerste drie X-men-films dan ook continu opzoek naar zijn verleden. De eerder genoemde Charles Xavier kan hier met zijn telepatische gave goede hulp bij verlenen en dit is ook een van de redenen dat Wolverine rond blijft hangen bij de X-Men.

Wolverine is een mutant met als primaire gave dat hij heel erg snel geneest. Als een gedeelte van zijn romp wordt weggeschoten (Zoals ook te zien is in de game) dan groeit dit binnen enkele seconden weer terug. Ook heeft Wolverine bovennatuurlijke reuk-, hoor- en zichtcapaciteiten. Hierdoor ruikt hij het gevaar vaak letterlijk van ver af.

De game vertelt het verhaal van Wolverine van voor de eerste X-Men film en volgt hierbij de onlangs uitgekomen X-Men Origens: Wolverine film op de voet. Een korte sfeerimpressie van de game is te zien in de trailer hieronder.