1 min

Tags in dit artikel

,

ASRock

Vandaag bekijken we een moederbord van ASRock. Het moederbord is AM3 voorbereid en zal getest worden met een AMD PhenomII-processor. Daarnaast kijken we of ASRock nog steeds het budget merk is van een aantal jaren geleden.

ASRock A790GXH/128M doos.

ASRock heeft de laatste jaren een behoorlijke groei doorgemaakt. Veel mensen hebben nog het beeld van het goedkope "budget" merk met een "b" kwaliteit. Eerlijk gezegd hadden wij dat bij Techzine ook nog! Op de CeBIT liepen we bijna de stand voorbij onder het mom van "daar is toch niks te zien". Toen we toch maar even gingen kijken werd onze mening in luttele minuten compleet veranderd.

Ja, ASRock bedient nog altijd een grootste deel van de budget markt. En mijn vermoeden is dat zoiets niet van de één op de andere dag zal veranderen. Toch laat ASRock zich profileren als een progressief merk met innovatieve en verrassende technologieën. Zo kwamen de ASRock ingenieurs erachter dat men vrij simpel een 4 MB PhenomII naar 6 MB kan opvoeren. Het bedrijf zelf wil ook niet gezien worden als ‘het budget merkje’ van Asus.