Microsoft redt Paint en voegt zelfs nieuwe functies toe

Vorige maand heeft Windows het goede nieuws gemeld dat Paint onderdeel blijft van Windows 10. Voordien wilde de softwaregigant Paint verstoppen in de Microsoft Store en het nieuwe Paint 3D als standaard-applicatie leveren. Om te tonen dat het zijn schouders onder Paint zet, voegt het enkele nieuwe functies toe.

Mensen die regelmatig Paint gebruiken, kunnen met een gerust hart verder genieten van hun favoriete programma. Nadat het eerder had laten weten dat Paint zou verdwijnen, blijft het nu toch onderdeel uitmaken van Windows. De app zou door meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd worden gebruikt.

Om iedereen gerust te stellen dat Paint echt blijft, heeft Microsoft enkele nieuwe functies toegevoegd. Zo kan je voortaan het toetsenbord gebruiken. De cursor kan je besturen met de pijltjestoetsen en terwijl de spatiebalk de tools activeert. Er zijn ook sneltoetsen beschikbaar zoals snel wisselen tussen borsteltypes en controlepunten.

Het beeld bovenaan met de twee cactussen werd enkel met het toetsenbord gemaakt volgens Microsoft. De volledige lijst van sneltoetsen kan je hier terugvinden. Verder heeft Microsoft nog een update gegeven om beter te interageren met Screen Readers zoals de Windows Verteller.

Wat iedereen verwacht, is voorlopig nog niet aan de orde: Paint opensource maken. Sinds de overname van GitHub maakt Microsoft steeds meer onderdelen opensource zoals Rekenmachine en enkele kerncomponenten van Windows. Wie met de broncode van Paint aan de slag wil, moet nog even geduld uitoefenen.

Gerelateerd: Microsoft Paint verdwijnt voorlopig niet uit Windows